Tipy a rady

Máte doma bazén, vířivku či saunu? To se vám jistě budou hodit praktické tipy a rady! Napříkad se zde dočtete, jak si poradit s ohřevem vody, jak bojovat proti řasám a kdy se vypaltí použít sůl do bazénu.

Dezinfekce bazénu solí a chlorem

Dezinfekce bazénu solí a chlorem

10.7.2016

Křišťálově čistá voda láká v letních měsících k osvěžení. Horké dny však nelákají jenom ke koupání, ale vyšší teplota vytváří ideální prostřední pro množení řas a nečistot v bazénu, které se tam dostali buď povětrnostními vlivy či s návštěvníky. Přinášíme dnes proto zamyšlení nad dezinfekcí bazénu a jak udržet vodu čistou a především zdraví bezpečnou.

WPC terasy a ploty

WPC terasy a ploty

10.6.2016

Zkratka WPC označuje v posledních letech velmi oblíbený materiál, který je složen převážně z dřevité moučky a doplněný polymerem. Vyváženou kombinací vznikl materiál, který získal z obou použitých surovin to nejlepší. S tímto velmi odolným materiálem pracuje i český výrobce Woodplastic, který se zaměřuje na WPC terasy, obklady a ploty. 

Zazimování bazénu

Zazimování bazénu

23.10.2015

Chladný podzim uzavírá sezónu venkovního koupání a přichází čas na zazimování bazénu. Špatně provedené zazimování poznáte hned příští léto, kdy bude potřeba investovat do nemalých oprav, kterým by šlo správným postupem předejít. Společnost Art Bazény pro vás sestavila seznam všech kroků, abyste při zazimování na nic nezapomněli. A že na přípravu bazénu na zimu nemáte čas? Art Bazény se o vše postarají za vás!

Zelená voda v bazénu

Zelená voda v bazénu

28.4.2015

Přichází krásné počasí a s ním i starost, že voda ve vašem bazénu hraje všemi barvami? To jistě na chuti skočit si za slunečného dne do bazénu nepřidá, proto pro vás Art bazény připravily několik typů, jak si poradit s nejčastějšími problémy s vodou. Trápí vás zelená či mléčná voda v bazénu? Řasy? Pojďte se podívat na rady od profesionálů a užijte si pohodové koupání!

Alternativa k chlóru? Slaná voda v bazénu

Alternativa k chlóru? Slaná voda v bazénu

12.2.2015

Čistá voda, která vás v letních měsících láká skočit do vody, je samozřejmostí. Aby byla po celou sezónu křišťálová, existuje několik způsobů, jak toho docílit. Asi nejznámější cestou je chlór, u kterého bvývá problém s alergickou reakcí a udržení správné hladiny pH. Alternativou k této metodě je slaná voda, která se postará o desinfekci i čištění bazénu.

Ohřev vody v bazénu

Ohřev vody v bazénu

29.1.2015

Ohřev vody v bazénu je možný čtyřmi způsoby – solární ohřev, elektrický ohřev, tepelné čerpadlo a plynový ohřev pomocí výměníku. Díky vyšší teplotě vody se zvyšuje možnost prodloužit koupací sezónu o mnoho pěkných dní, kdy už ale teplota úplně k venkovnímu koupání nenabádá. Pojďme se na ohřev vody podívat podrobněji.

12
15